Terça-feira, 10/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kush ka tri vajza të cilat i rrit …

Kush ka tri vajza të cilat i rrit …

Është transmetuar në Musnedin e Imam Ahmedit, se profeti ﷺ ka thënë: “Kush ka tri vajza të cilat i rrit, përkujdeset për to dhe i mëshiron, e ka të garantuar Xhenetin.” I thanë: Po të jenë dy? Tha: “Edhe po të jenë dy.” E nëse dikush nga të pranishmit do të thoshte: Po një? Ai do të thoshte: “Edhe po të jetë një.”

Një nga të parët tanë ka thënë: “Djemtë janë begati, ndërsa vajzat janë sevape. Dhe Allahu kërkon llogari për begatinë dhe shpërblen për sevapet.”

(Visited 69 times, 1 visits today)
Top