Quarta-feira’, 3/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kush janë njerëzit më të dashur të Allahut ?

Kush janë njerëzit më të dashur të Allahut ?

Ka thënë i dërguari i Allahut (alejhi selatu ue selam), kur është pyetur se kush prej njërzeve janë më të dashur te Allahu dhe cilat janë ato vepra që i bëjnë të tillë? Eshtë përgjigjur:

??????? ???????? ????? ??????? ???????? ???????????? ????????? , ????????? ??????????? ????? ??????? ???????? ??????? ?????????? ????? ???????? , ???? ???????? ?????? ???????? , ???? ??????? ?????? ??????? , ???? ???????? ?????? ?????? , ??????? ???????? ???? ???? ??? ??????? ??????? ??????? ???? ???? ?????????? ??? ????? ??????????? – ??????? ???????? ???????????? – ???????

“Njerëzit më të dashur të Allahu i Lartësuar janë ata, nga të cilët njerëzit më së shumti përfitojnë dhe kanë dobi. Dhe veprat më të dashura te Allahu i Lartësuar janë që ta gëzosh një musliman ose t’ia lehtësosh atij një vuajte (t’i ndihmosh në problem) ose ta lirosh nga borxhi ose t’a ushqesh nëse është i uritur. Dhe të ecësh me një vëlla për t’i ndihmuar (për t’ja lehtësuar një problem), është më e dashur te Allahu sesa I’tikafi (qëndrimi) në këtë mesxhid – për qellim e ka mesxhidin në Medineh – për një muaj..”

Transmeton Imam Et-Tirmidhi.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Top