Terça-feira, 14/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kush i lexon keto dy sure mbrohet nga te keqijat e jashtme dhe te mbrendeshme me lejen e Allahut

Kush i lexon keto dy sure mbrohet nga te keqijat e jashtme dhe te mbrendeshme me lejen e Allahut

A e dini dallimin ndermjet dy sureve (el felek dhe en nas) ?!

Sureja “el felek” sherben per mbrojtje prej te keqijave te jashtme sic jane :
1-Nata kur erresohet,
2-Hena kur humbet,

Keto dy kohera jane kohet qe me se shumti magjistaret i bejne te keqijat dhe i fryn nyjeve te magjise.

Ndersa sureja “en nas” sherben per mbrojtjen e te keqijave te mbrendeshme sic jane:

1-prej vesveseve te shejtanit te afert,
2-prej nefsit te prirur per te keq,

Te keqijat e mbrendeshme jane me te renda se te keqijat e jashtme.
Te keqijat e jashtme munde ti largosh,
Te keqijat e mbrendeshme jane te pa ndashme,

Per ate ne suren “el felek” kerkon mbrijtje 1 here,
Ndersa ne suren “en nas” kerkon mbrojtje 3 here.

Kur thua ne suren “el felek”,
“kul eudhu birabil felek” 1 here,
pastaj permend gjerat nga kush mbrohesh.

Ndersa kur thua ne suren “en nas”,
1-“kul eudhu bi rabi nnas”,
2-“meliki nnas”,
3-“ilahi nnas”,
pastaj permend gjerat nga kush mbrohesh.

Kush i lexon keto dy sure mbrohet nga te keqijat e jashtme dhe te mbrendeshme me lejen e Allahut.

(e huazuar)


(Visited 849 times, 1 visits today)
Top