Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kush i lexon dy Ajetet e fundit të Sures Bekareh në mbrëmje, i mjaftojnë atij

Kush i lexon dy Ajetet e fundit të Sures Bekareh në mbrëmje, i mjaftojnë atij

Transmeton Ibn Mes’ud – RadijAllahu ‘anhu –, i cili thotë: Ka thënë Pejgamberi – sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem –: “Kush i lexon dy Ajetet e fundit të Sures Bekareh në mbrëmje, i mjaftojnë atij.” [Bukhari 5009, Muslimi 808]

آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّـهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ ﴿٢٨٥﴾ لَا يُكَلِّفُ اللَّـهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلَانَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ ﴿٢٨٦﴾

“I Dërguari (Muhammedi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) besoi në Shpalljen e Zotit i Tij, po ashtu edhe besimtarët. Të gjithë besimtarët besuan në Allahun (të Vetëm, pa i shoqëruar asgjë në adhurim), Melaiket e Tij, Librat e Tij (që ua ka zbritur të Dërguarve), të Dërguarit e Tij; dhe thonë: Ne nuk bëjmë dallim midis të Dërguarve të Tij (duke i besuar disa e duke i mohuar disa të tjerë). Si dhe thonë: Dëgjuam Fjalën tënde o Zoti ynë, u bindëm dhe punuam me të! Kërkojmë faljen Tënde o Zoti ynë, dhe tek Ti do të kthehemi (Ditën e Gjykimit)! Allahu nuk e ngarkon askënd përtej mundësive të tij. Çdokush do të shpërblehet për atë të mirë që ka punuar dhe do të dënohet për atë të keqe që ka vepruar. (Allahu iu tregon dhe i mëson njerëzit të thonë):

O Zoti ynë mos na ndëshko nëse harrojmë (bërjen e ndonjë prej urdhëresave apo veprojmë ndonjë nga ndalesat në harresë) apo gabojmë (duke mos ia qëlluar të saktës për shkak të padijes)! O Zoti ynë! Mos na ngarko neve me vepra të vështira ashtu siç i ngarkove ata që ishin para nesh! O Zoti ynë! Mos na sprovo neve me diçka që nuk e përballojmë dot! (O Zoti ynë!) Na i fal neve mangësitë dhe rrëshqitjet tona në lidhje me Ty, na i fal veprat tona të këqija dhe na i mbulo ato prej të tjerëve dhe na mëshiro e na ruaj që mos të biem në mëkate! Ti je Mbrojtësi, Ndihmuesi ynë dhe te Ty jemi mbështetur. Pra, na ndihmo dhe na jep fitore kundra popullit jobesimtarë!” [el-Bekareh, 285-286] [3]

(Visited 190 times, 1 visits today)