Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Kush është shoku i vërtetë !?

Kush është shoku i vërtetë !?

shoku i vertete
Shokët e vërtetë kanë vend të veqantë në zemër për njëri tjëtrin, ata mbrojnë dhe ruajnë njëri tjetrin.

Shokët e vërtëtë nuk kursejnë fjalët, fjala e tyre të ledhaton me kujdes dhe ndjehen të ëtur të ndëgjojnë fjalën tënde sikur bima që kërkon një pikë shiu.

Shokët e vërtëtë ndëgjojnë njëri tjetrin dhe japin këshilla të mira.

Shokët e vërtëtë mbajnë premtimin që ju kanë dhënë.

Shokët e vërtëtë ua thonë gjithnjë të vërtetën.

Shokët e vërtëtë qeshen ” bashkë” me ty dhe jo ”ndaj teje” kur ti e bën budallain me vetveten.

Shokët e vërtëtë braktisin nevojat e tyre për të ndihmuar njëri tjetrin dhe bëjnë gjëra te bukura për njëri tjetrin duke mos kërkuar asgjë si kompenzim.

Shokët e vërtëtë falin njëri tjetrin dhe asnjëherë nuk mbajnë hidhërim.

Shokët e vërtëtë shpejtë harrojnë gabimet.

Shokët e vërtëtë asnjëherë nuk flasin keq për njëri tjetrin.

Shokët e vërtëtë nxisin njëri tjetrin dhe ndihmojnë njëri tjetrin për të arritur qëllimet e tyre.

Shokët e vërtëtë nuk kanë asnjëherë xhelozi për njëri tjetrin.

Shokët e vërtëtë gjithnjë përgëzojnë njëri tjetrin për arritjet sepse shokët e vërtetë gëzohen kur shohin të tjerët që kanë sukses.

Shokët e vërtetë kanë besim tek ju kur ju nuk keni besim në vetvete dhe kur askush tjetër nuk ka besim tek ju.

Shokët e vërtëtë ju bëjnë të gëzuar edhe pse edhe ata janë garues për të fituar vendin e parë, në cfarëdo gare sportive.

Shokët e vërtëtë janë sikur diamantët të cilët kërkojnë një kasafortë të sigurtë, andaj dhe gjithnjë janë mirënjohës dhë të këndshëm ndaj njëri tjetrit./mjeksiaislame/