Quinta-feira, 18/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kurimi nga mesyshi duhet filluar dhe te mos nderpritet, sepse mesyshi kalon nga nena tek femija qe lindKurimi nga mesyshi duhet filluar dhe te mos nderpritet, sepse mesyshi kalon nga nena tek femija qe lind

Ka njerez qe e kane zanat marrjen mesysh, dhe quhen ajin; ka patur te tille ne Meke ne kohen e Profetit
salallahu alejhi ue selam;
– Mesyshi te paralazon, te vdes, te shkakton kancer, etj;
– Ngjarje ne kohen e Profetit salallahu alejhi ue selam: nese shihni dicka tek vellai juaj qe e pelqen, permende
Allahun e lartesuar; kete e tha pasi njeri nga sahabet mori mesysh shokun e tij per shkak te lekures se bardhe e te
bukur; ai qe mori mesysh, u urdherua te merrte abdes, pastaj te lante edhe te brendshmen e izarit, dhe uji i marre
nga keto iu hodh te semurit, u la, dhe e piu;
– Mesyshi con edhe ne vetevrasje, p.sh. nje besimtar qe falej ne saf te pare, kishte vrare veten; „ndodh qe
syu e ben njeriun te hidhet nga mali“ – h;
– Kurimi nga mesyshi duhet filluar dhe te mos nderpritet, sepse mesyshi kalon nga nena tek femija qe lind, ose
nga anetaret e familjes kalon nga njeri tek tjetri;

(Visited 88 times, 1 visits today)
Top