Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Kurdoherë që sprovohesh, kujtoj këto 10 këshilla

Kurdoherë që sprovohesh, kujtoj këto 10 këshilla

 

Kurdoherë që sprovohesh, kujtoj këto 10 këshilla:

Dije se, ajo që të ka goditur, s`ka pasur mundësi të të mos godasë, ndërsa ajo që nuk të ka goditur, s`ka pasur mundësi të të godasë!

Ji plotësisht i bindur se, zgjedhja e Allahut për ty është më e mirë sesa zgjedhja jote për veten tënde!

Falënderoje Allahun që sprova nuk është më e madhe sesa kjo (që të ka goditur)!

Përkujto se ti ke begati të shumta (që janë më të mëdha se kjo sprovë)!

Shiko tek ata që janë goditur me sprova më të mëdha sesa të tuat!

Vërtet sprova të bën që ta njohësh realitetin e vetes tënde, dobësinë dhe nevojën tënde për Allahun.

Sprova i shlyen mëkatet dhe i pastron gjynahet.

Sprova në vete përmban ilaç për kurimin e mendjemadhësisë dhe mburrjes, me të cilat sprovohen njerëzit.

Mos thuaj “sikur”, për faktin se ajo i hap rrugë shejtanit! Por thuaj: “ky ishte caktim i Allahut”, e Ai bën ç`të dojë.

Ngriti duart tek Zoti yt, i Cili është afër dhe i përgjigjet (lutjeve)!

Allahu na e shtoftë falenderimin, durimin dhe shpresën në ndihmën e Allahut në çfarëdo sprove që na godet!

@include "";