Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kurani eshte sherim per semundjet

Kurani eshte sherim per semundjet

Kurani eshte sherim per semundjet shpirterore dhe fizike. Duhet durim. Njerezit bejne durim me ilacet e mjekut, per vite me rradhe, e nuk bejne durimme leximin e Kuranit. Lyerje me vaj ulliri te kenduar dhe pirje e tij.
– vajze e paralizuar qe prej 18 vjeteve, e marr mesysh qe e vogel: kur gjymtyret jane paralizuar, nuk ka me sherim,por mund te sherohet ne drejtimet e tjera, logjika, gjendja shpirterore, etj. Lexim Kurani i gjate.
– ata qe sherojne me Kuran dhe me xhin mysliman: p.sh. dikush qe sheronte me nuska. Tek femija e tij kishte nuske me Kuran. Kur e hapi profesor Halidi, aty kishte shkrime te magjistareve. Ai i kishte mesuar keto nga dy libra magjie,duke i kopjuar permendesh. Nuk e dinte qe merrej me magji.
p.sh. nje burre i vjeter, qe kuronte, mesoi nga profesori se cfare lejohet dhe cfare jo, pra ka njerez te arsyeshem prej tyre.
nuk lejohet perdorimi i xhineve myslimane ne asnje menyre. Lejohet te merret pagese nese leximi behet me Kuran.
– vajze e vogel me probleme, nuk jep e nuk merr: nxjerrja e zerave te kafsheve ndodh, p.sh. nje moter e semure me mesysh nxirrte ze gjeli dhe cukiste ne toke gjate leximit te Kuranit. Mesoi Kuranin permendesh dhe u be mesuese Kurani dhe iu larguan te gjitha demet.
per rastin ne fjale t’i lexohet Kuran.
– vajze e vogel qe nuk flet: mund te jete normale, por mund te jete edhe per shkaqe te tjera. T’i lexohet Kuran.
– Grua qe nuk eshte martuar deri 42 vjec, nuk ka ndjenja per burrin: kur femra sheh femren ne enderr, magjia i eshte
bere burrit nga nje xhindeshe. T’i lexohet asaj dhe burrit te saj.
– kurimi me vjellje behet duke provokuar vjelljen.
– perdorimi i korentit ne sherim: lejohet. Nuk duhet te cuditemi me kete lloj sherimi. Eshte perdorur para zbulimit
te korentit, me nje lloj peshku qe nxjerr energji. Jo cdo lloj xhindi demtohet nga korenti.
P.sh. nje grua qe ankohej nga zemra. E goditen me korent, tha se sikur i doli dicka nga dora, dhe s’pati me probleme. Duhet pyetur ne fillim i semuri nese ka probleme me shendetin, para se te goditet me rryme. Mire eshte qe goditjen ta marre ne spital, nen kujdesin e doktoreve.
p.sh. nje burre qe bertiste kur thirrej ezani. E cuan ne spital me polic, e goditen tre here me korent, u sherua. vazhdon…

(Visited 318 times, 1 visits today)