Quinta-feira, 28/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur t’i japësh sadaka një të varfëri, mos e lëndo dhe mos e përbuz atë

Kur t’i japësh sadaka një të varfëri, mos e lëndo dhe mos e përbuz atë

Ruaju nga koprracia dhe kurnacëria. Nëse të tepron diçka, jepe sadaka tek nevojtarët. Mos nënvlerëso asgjë nga ajo që jep për sadaka, sepse sadakaja e pakët është diçka që u nevojitet të varfërve. Kur t’i japësh sadaka një të varfëri, mos e lëndo dhe mos e përbuz atë. Thotë Allahu i Madhëruar: «Fjalët e dashura dhe falja e gabimeve janë më mirë se sadakaja (lëmosha) e ndjekur me lëndim.» (El-Bekareh 263). Thotë Profeti: “Përpiqu ta fshehësh sadakanë tënde nga sytë e njerëzve sepse sadakaja e fshehtë e shuan inatosjen e Allahut të Lartësuar.” ( Transmeton Taberanij).

(Visited 148 times, 1 visits today)
Top