Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur thirret ezani për namaz, shejtani ia mbath me të katra dhe nxjerr erë me zë

Kur thirret ezani për namaz, shejtani ia mbath me të katra dhe nxjerr erë me zë

Ebu Hurejra r.a. tregon se i Dërguari i Allahut a.s. ka thënë: “Kur thirret ezani për namaz, shejtani ia mbath me të katra dhe nxjerr erë me zë, që të mos e dëgjojë ezanin. Kur mbaron thirrja e ezanit, ai kthehet prapë, por përsëri ia mbath të ikë kur thirret ikameti, por kur ai mbaron, ai përsëri vjen derisa pëshpërit në zemrën e njeriut (për t’ia hequr vëmendjen nga namazi) duke e bërë atë të kujtojë gjëra të cilat ai as nuk i kishte ndërmend përpara namazit duke i thënë: “Kujto këtë, kujto atë”, derisa njeriu vazhdon të falet duke e bërë të harrojë sa rekat namaz ka falur.” (Buhariu 608)

(Visited 24 times, 1 visits today)
Top