Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur të shkosh në shtratin tënd lexo ajetin Kursij sepse ty të ruan një roje

Kur të shkosh në shtratin tënd lexo ajetin Kursij sepse ty të ruan një roje

Leximi i ajetit Kursij.

Është saktësuar nga hadithi i Muhamed ibn Sirin nga Ebi Hurejra -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- se ka thënë: “Më obligoj i dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- që të ruaja zekatin e ramazanit, erdhi një person dhe filloj që të lëvizte ushqimet, e kapa atë dhe i thashë: do të dërgoj tek i dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- dhe përmendi hadithin dhe thotë në të: “. . . kur të shkosh në shtratin tënd lexo ajetin Kursij sepse ty të ruan një roje nga Allahu dhe nuk të afrohet shejtani deri sat ë gdhihet. I dërguari i Allahut -salallahu alejhi ue selem- i tha: Të vërtetën tha megjithëse ai është gënjeshtarë” transmeton Buhariu.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Top