Quinta-feira, 17/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur shtrihesh në shtrat thuaji këto lutje

Kur shtrihesh në shtrat thuaji këto lutje

Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) para se të shtrihej për të fjetur,
ulej mbi shtrat, ngrinte shuplakat drejt fytyrës e këndonte suret: “Kul
huvallahu ehad”, “Kul eudhu birabil-felek”, “Kul eudhu birabin-nas”. Më
pas prekte çdo pjesë të trupit që kishte mundësi, duke filluar nga koka,
fytyra etj. Këtë veprim, e bënte tri herë.
Kur shtrihej në shtrat këndonte Ajetin Kursij, për të cilën thotë: “Po e
këndove atë, qëndron me ty një mbrojtës nga ana e Allahut e nuk të
afrohet Shejtani deri në mëngjes.” Dhe: “Kush lexon dy ajetet e fundit nga
surja “Bekare”, është i ruajtur tërë natën. (Amenerr-rresulu bima unzile
ilejhi mirr-rrabihi uel-mu’minune).

(Visited 196 times, 1 visits today)
Top