Terça-feira, 21/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur robi i Allahut merr abdes

Kur robi i Allahut merr abdes

 

Muhamedi salAllahu alejhi ue selem thotë:

“Kur robi i Allahut merr abdes:
– dhe e lan gojën e tij, prej saj bien veprat e këqija.
– Kur ai e shpërlan hundën e tij, prej saj dalin mëkatet.
– Kur ai lan fytyrën, veprat e këqija bien prej saj, derisa dalin dhe nga nënvetullat e tij.
– Kur ai lan duart e tij, veprat e këqija bien prej tyre, derisa dalin nën thonjtë e tij.
– Kur ai e fërkon kokën, bien mëkatet nga koka e tij, derisa dalin edhe nga veshët.
– Kur ai lan këmbët e tij, veprat e këqija bien prej tyre, derisa dalin edhe nga thonjtë e këmbëve.

Pastaj e ecura për në xhami dhe namazi i tij do të jenë shpërblim shtesë për të (mbi shpërblimin e abdesit).” (Shënon Imam Ahmedi, Shuajb Arnauti e vlerëson sahih.)

(Visited 110 times, 1 visits today)
Top