Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur Pejgamberi alejhi selam ankohej nga ndonjë sëmundje atij i bënte rukje Xhibrili alejhi selam (engjulli)

Kur Pejgamberi alejhi selam ankohej nga ndonjë sëmundje atij i bënte rukje Xhibrili alejhi selam (engjulli)

Dobitë e Shërimit me Kur’an dhe Sunnet

Padyshim,dobitë e shërimit me kur’an dhe sunnet jane të shumta dhe të njëjten kohe madhore.

Muhammedi alejhi selam ka thënë: Kush nga ju ka mundesi ta ndihmojë vëllaun e tij le ta ndihmoj atë gjithsesi.

Prej dobive të shërimit me kuran dhe sunnet:

1)Shërimi me kur’an dhe sunnet të ofron drejt Allahut dhe ta shton bindjen dhe mbështetjen edhe më shumë në Allahun.

2)Shërimi me kur’an dhe sunnet të largon nga rruga qe të dergon tek magjistaret, falltoret dhe matrapazet e shumtë qe thërrasin kinse në ”shërim”.

3)Është shërimi më i suksesshëm me lejen e Allahut për sëmundjet e shekullit tonë siç janë :shqetsimet,ankthet,pikellimet dhe frikat e ndryshme.

4)Është sunnet nga sunnetet e Muhammedit alejhi selam,Ajshja r.a. ka thënë:Kur Pejgamberi a.s. ankohej nga ndonjë sëmundje ati i bënte rukje Xhibrili a.s.

5)E mban besimtarin të afert me kuranin .Ibnul Kajimi ka thënë:Kush e len leximin kur’anit dhe nuk punon me të,ai ne fakt ka lënë anash ilaçin dhe shërimin me kur’an.

(Visited 274 times, 1 visits today)