Quinta-feira, 8/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Kur njeriu ngopë barkun e tij…

Kur njeriu ngopë barkun e tij…

hani e pini

Kur njeriu ngopë barkun e tij…

Imam Shafiu -Allahu e mëshiroftë- ka thëne: “Nuk jam ngopur qe 16 vite, sepse ngopja e rëndon trupin, e forcon zemrën, sjell gjumin dhe dobëson njeriun nga adhurimi”

Kur njeriu ngopë barkun e tij nuk mund ta përmbajë epshin, edhe nëse takvallëku e mbronë nga zinaja (prostitucioni) ai nuk mund ta frenojë dhe ndalojë syrin. Prostitucioni i syrit është shikimi, e nëse e kontrollon syrin nuk mund ta kontrollojë mendimin. Kështuqë ai mund t’i flasë vetvetes për shkaqet e epshit e kjo gjendje mund ta ngacmojë edhe në namaz. Ai që nuk ngopë barkun e tij largohet nga ai epshi për marrdhënie seksuale, largohen nga ai fjalët e kota dhe pasojat e gjuhës, si: përgojimi, gënjeshtra, fjalët e ndyta, bartja e fjalëve, etj .

Përshtati: Valdet Kamberi

Tags: