Terça-feira, 27/10/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur njeriu hyn në shtëpinë e tij

Kur njeriu hyn në shtëpinë e tij

Trasmetohet nga Xhabir ibn Abdilah, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Profeti, paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të, ka thënë:
“Kur njeriu hyn në shtëpinë e tij dhe përmend Allahun gjatë hyrjes (dhikrin e hyrjes në shtëpi) dhe kur ushqehet (bismilah), shejtani i thotë (shejtanëve të tjerë): ‘Nuk ka vend për ju në këtë shtëpi e as ushqim.’ Kur nuk e permend Allahun gjatë hyrjes në shtëpi shejtani thotë: ‘Gjetët vend ku të qëndroni!’ e nëse nuk e permend Allahun gjatë ngrënies thotë: ‘Gjetët vend ku të qëndroni, gjithashtu edhe darkë (ushqim).”
Trasmeton Muslimi, 2018

(Visited 81 times, 1 visits today)
Top