Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur gruaja e kupton se eshte shtatezene

Kur gruaja e kupton se eshte shtatezene

Shtatezenia eshte begati e madhe nga Allahu

Kur gruaja e kupton se eshte shtatezene ajo duhet t`ia shprehe falenderimin Allahut,sepse kjo me te vertete eshte meshire e madhe e Allahut.Kjo eshte begati e madhe saqe shume njerez gjate tere jetes se tyre lusin Allahun mirepo Allahu ka caktuar ndryshime.Pikerisht,edhe njeri prej pejgambereve me te zgjedhur te Allahut,Ibrahimi alejhi selam e kishte lutur me perulje Allahun e madheruar qe t`i dhuroje femije.Kete shpesh e ka bere me sinqeritet.Madje dhe Zekeria alejhi selam ishte lutur me lutje te sinqerta plot zjarr,tek Allahu me qellim qe ti jepen femije para fundit te jetes se tij.

Shpesh thuani:
“Allahumme lekel-hamdu ue lekesh-shukr”
“O Zot! i gjithe falenderimi te takon vetem Ty dhe falenderimin ta shpreh vetem Ty” (per shkak se me dhe titullin nene)

Ndajeni nje kohe te caktuar per faljen e dy rekateve namaz nafile.Derisa jeni ne sexhde,lutuni panderprere.

Thoni ketu dua:
Rabbi heb li min ledunke dhurrijjeten tajjibeh.Inneke semi`uddu-a.”
Zoti im!Me beko duke me dhene femije besimtare.Me te vertete ti je ai qe i pranon duate.”

Gjendja ne te cilen gjendet nena gjate shtatezenis,madje edhe gjendja e shpritit dhe perceptimi i saj,kane pasoja te thella te femija ende i palindur.
Per kete muslimanja gjithmon duhet ta falenderoj Zotin e saj,posacerisht gjate shtatzenise.Ky falenderim per pasoje do ta kete “thellimin ” e dashurise ndaj Allahut te Lartesuar.Ajo duhet te mendoje ne ke menyre:Pasi qe Allahu na ka bekuar,edhe ne duhet ti perkushtohemi Atij.

“I Allahut eshte pushteti mbi qiejt dhe Token.Ai krijon cfare te doje.Ai i dhuron vajza kujt te doje.Disave u dhuron te dyja gjinite:djem dhe vajza:e, ke te doje e le pa femije.Vertet,Ai eshte i Gjithedijshem dhe i Gjithfuqishem.”(Shura,49-50)

 

 

(Visited 494 times, 1 visits today)