Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur gjeli këndon dhe gomari pëllet

Kur gjeli këndon dhe gomari pëllet

gjeli

Në hadithe është transmetuar se kur gjeli këndon, ai ka pare melekët, ndërsa kur gomari pëllet, ai ka parë shejtanin.

Transmetohet se Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

”Kur të ndëgjoni këndimin e gjelit, kërkoni nga të mirat e Zotit, sepse ai ka parë melaqe, kurse kur të dëgjoni palljen e gomarit, kërkoni strehim te Allahu nga shejtani, sepse ai e ka parë shejtanin.” (Transmetojne Buhariu dhe Muslimi)

Gjithashtu eshte edhe hadithi tjeter, ne te cilin transmetohet se Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thene:

”Kur t’i ndegjoni lehjet e qenve dhe palljet e gomareve ne mbremje, kerkoni mbrojtjen e Allahut prej tyre, sepse ata shohin ate qe ju nuk e shihni.” (Transmetojne Ebu Davudi dhe Ahmedi. Shejh Albani ka thene se hadithi eshte sahih)

(Visited 840 times, 3 visits today)
Top