Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur fillon të thirret ezani , ja cka ndodh

Kur fillon të thirret ezani , ja cka ndodh

Transmetohet se Ebu Hurejre radiallahu anhu, ka thënë: “Pejgamberi, salallahu alejhi ve selem, ka thënë:

“Kur fillon të thirret ezani, djalli largohet dhe ike duke lëshuar erë me ze, me qellim që mos ta dëgjojë ezanin.
Kur të përfundojë ezani, serish paraqitet dhe afrohet.
Kur të thirret ikameti, ai serish ike, e kur te perfundoje, paraqitet dhe afrohet, ashtu qe perzihet ndermjet njeriut dhe mendimeve të tij, duke i thene: “Kujtoje kete e kete” dhe keshtu e perkujton ne ato gjëra, per te cilat zakonisht nuk do t’i binte ndermend.
Kjo shkon aq larg saqe njeriu ne fund, s’di sesa reqate i ka falur.
Kur kjo te ndodh dhe njeriu nuk eshte i sigurt se a i ka falur tre apo kater reqate, ateherë kur te ulet le t’i beje dy sehvi sexhde.” (Transmetojne Buhariu dhe Muslimi)

(Visited 576 times, 1 visits today)