Sábado, 24/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur është Nata e Kadrit?

Kur është Nata e Kadrit?
Kur është Nata e Kadrit?
1. Ajo është në dhjetëshin e fundit të Ramazanit
2. Ajo lëviz përgjatë viteve nga nata në natë
3. Ajo shpresohet të jetë në netët tek
4. Ndërsa prej netëve tek më së shumti shpresohet të jetë në natën e 27-të
Nata e Kadrit është prej begative më të mira që na ka dhënë Allahu; është mirësi që nuk peshohet me të asnjë mirësi dhe që nuk mund të shpaguhet me asnjë falënderim. Nata e Kadrit është një natë, pozita e të cilës është madhështore. Nuk ka të ngjashme. Allahu në të e shpërblen shumë edhe për veprën e vogël dhe punën e paktë.
Urtësia e gjallërimit të saj me adhurim
Në këtë natë, përveç tjerash përkujtojmë edhe mirësinë e madhe të Allahu ndaj nesh: shpalljen e Kur’anit Famëmadh, i cili është udhëzim për njerëzit.
(Visited 57 times, 1 visits today)
Top