Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

KUR ËSHTË E OBLIGUAR LARJA E BASHKËSHORTËVE?

KUR ËSHTË E OBLIGUAR LARJA E BASHKËSHORTËVE?

Love Still Life Wide Desktop Background• KUR ËSHTË E OBLIGUAR LARJA E BASHKËSHORTËVE? • ..(23)

Larja është e obligueshme në këto situata:
– Me rastin e derdhjes së spermës dhe sekrecionit të grave, pa marrë parasysh se a është arritur kjo me anë të marrëdhënieve seksuale në ëndërr, në lojë me bashkëshortin. Ummu Seleme kishte shkuar te i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem dhe e kishte pyetur: “O i Dërguari i Allahut. Allahu nuk turpërohet prej të vërtetës. Gruaja a është e obliguar që të lahet nëse ejakulon në gjumë?” Pejgamberi salallahu alejhi ue selem u përgjigjë: “Po, kur vërenë gjurmët e lëngut.”
->(Buhariu, 61/1)<- - Nëse vjen deri te kontakti i organeve gjenitale, edhe nëse nuk vjen deri te ejakulimi. Disa njerëz pa dituri konsiderojnë se larja është e obliguar vetëm nëse vjen deri te dalja e spermës. Ky është mendim i gabuar dhe larja bëhet obligim në atë moment kur vjen te kontakti i majës së organit gjenital të burrit dhe vaginës së gruas. Pra, atë moment kur në vaginë hyn maja e organit gjenital të burrit, obligohet larja; - Nëse vjen deri te seksi oral, pa ardhur te ejakulimi, nuk është obligim larja. Larja obligohet vetëm në situatën kur vjen te kontakti i organeve gjenitale ose në raste të tjera, kur vjen deri te ejakulimi. ------------------------------------------------------------- Pjesë nga libri: "Kënaqësia bashkëshortore" Autor: Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë -------------------------------------------------------------