Domingo, 26/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kur afrohesh te maja e kodrës mos lejo që suksesi të çartë

Kur afrohesh te maja e kodrës mos lejo që suksesi të çartë

suksesi ne jete

Kur afrohesh te maja e kodrës mos lejo që suksesi të çartë.

Mos mendo se ata që janë nën rrëzë janë shkurtabiqë.
Allahu i madhërishëm thotë:
“…mos ec nëpër tokë kryelartë, se Allahu nuk e do asnjë mendjemadh e që shumë lavdërohet.”(23)
Kur e kanë pyetur Hasan el Basriun për modestin, ka thënë: “Modesti është kur të dalësh nga shtëpia, çdo mysliman që e sheh të mendosh se është me i mire se ti”.
Mbizotëro unin tënd, zgjatu dorën e ndihmës tjerëve që të ngjiten në kodër. Nëse rrëshqet pasi ke hipë në majën e kodrës mos i fajëso tjerët për gabime dhe mangësi. Mos harro se në maje të kodrës mund të qëndrosh me ndihmën e shumë njerëzve që janë me ty.

(Visited 94 times, 1 visits today)