Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kungulli në këndvështrim profetik

Kungulli në këndvështrim profetik

Kungulli

Kungulli

Allahu, subhanehu ve teala, e përmend kungullin kur flet për Junusin, sal-lallahu alejhi ve selem:

“Dhe Ne bëmë që për të të mbijë një bimë (t`i bëjë hijë) nga kungulli.” (Safat:146) Kungulli ndihmon kundër kollit dhe etheve.
Muslimi transmeton se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve selem, shumë e donte kungullin e thatë, e ka thënë:

“Hani kungullin, sepse vërtet ai e forcon intelektin.”

(Visited 275 times, 1 visits today)
Top