Quinta-feira, 8/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Kundraindikacionet dhe rreziqet e hixhames?!

Kundraindikacionet dhe rreziqet e hixhames?!

hixhame rreziqet

Kundraindikacionet dhe rreziqet ?!

Ibn Maxhe thotë se e ka dëgjuar Ibn Omerin duke thënë: “Është mire të kujdesesh për gjakun tënd, pra ma thirni njeriun që e bën këtë, as shumë të moshuar e as shumë të ri, sepse unë personalisht e kam dëgjuar Pejgamberin, sal-lall-llahu alejhi ve selem , duke thënë: “Lëshimi i gjakut kur barku është i zbrazët është ilaç më i mire.” Kjo është më e sigurtë dhe e urtë.

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se Pejgamberi sal-lAllahu alejhi we selem ka thënë: ”Kush e bënë hixhamën ditën e 17, 19, dhe 21 do të jetë shërim për të për çdo sëmundje.” (Transmeton Ebu Davudi)

Hixhama është metodë shumë e butë për njerëzit pasi nuk paraqet rreziqe apo efekte anësore me përjashtim të një ndjenje të lehtë marramendje që zgjat pak minuta pas bërjes së hixhamës,që është njësoj sic ndodh kur merret nga doktori në spital gjak për analiza, mund të ndjej edhe një fare ngrohje të trupit pas clirimit te eneve të gjakut nga copa të vogla kuagulash gjaku të ndejtur në kapilar ,mund të ndodhë edhe njëfarë djerësitje e lehtë por jo e dallueshme shumë.

Këto ndjesi tregojne per efektin e mirë të hixhames dhe nuk ka vend për tu frikësuar.

Tags: