Terça-feira, 11/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kujdes: “Pasha…!!”

Kujdes: “Pasha…!!”

Kujdes: “Pasha…!!”

I Dërguari sal-Allahu alejhi we sel-lem ka thënë:

“Me të vërtetë Allahu iu ndalon të betoheni në baballarët tuaj, kush betohet le të betohet në Allah apo le të heshtë”
[Buhari dhe Muslim]

Me një tjetër hadith i cili transmetohet poashtu nga Ibn Umeri gjejmë:” Kush betohet në diçka tjetër pos Allahut ai veç ka bërë shirk (idhujtari)” [ Tirmidhiu, Ahmedi dhe Hakim me zinxhir të saktë]

Sahabiu i ndershëm Abdullah ibn Mes’udi thotë:

“Që të betohem në Allahun rrejshëm është më e dashur për mua se sa të betohem në diçka pos Allahut duke thënë të vërtetën!”

Pra kujdes në çka po betohesh vlla, mos u beto në diçka tjetër pos Allahut, mos thuaj “Pasha filanin e pasha Alanin, pasha fmijët, pasha jetën, pasha atë edhe këtë!”

Është rreptësisht e ndaluar !!

Telegram.me/ImamArdianElezi

(Visited 55 times, 1 visits today)
Top