Quinta-feira, 4/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kujdes nga përdorimi i tepruar i sheqerit

Kujdes nga përdorimi i tepruar i sheqerit

Kujdes…!

Kujdes nga përdorimi i tepruar i sheqerit. Sheqeri industrial ju shkakëton ngopje të shpejtë por pastaj edhe uritje të shpejtë, gjithashtu konsumi i sheqerit ju shkakëton ”varshmëri” të pavetëdijshme duke nxitur dëshirën për konsum sa më të shpeshtë.
Konsumi i sheqernave përmes pijeve freskuese është mënyra më e feshtë e konsumit të sheqerit në masë të madhe duke shkakëtuar mbipeshë por edhe rëndim të punës së pankreasit ku dhe prodhohet insulina duke rrezikuar paraqitjen e diabetit të sheqerit.
Shiko foton për të kuptuar sa e madhe është sasia e këtij konsumi ndërsa shumica prej nesh ndoshta as që e kane ditur këtë gjë.

Këshillë nga: Dr. Abdurrezaku

(Visited 69 times, 1 visits today)
Top