Quarta-feira’, 19/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kujdes nëse qëndroni ulur gjatë sepse shkaktohen këto sëmundje të rrezikshme

Kujdes nëse qëndroni ulur gjatë sepse shkaktohen këto sëmundje të rrezikshme

Njerëz të ndryshëm me ose pa arsye mund të qëndrojnë gjatë ulur. Rreth kësaj tematike është kryer një një studim ku rezultatet kanë dalë befasuese. Studimi përcillet nga Universiteti i Qendrës Mjekësore të Teksasit Jugperëndimor.
Sa më shumë që njerëzit rrinë ulur, aq më të mëdha janë gjasat që ata të shfaqin shenja të lëndimit në muskujt e zemrës. Njerëzit që rrinë më shumë se nëntë apo dhjetë orë ulur çdo ditë, janë më të rrezikuar nga sëmundjet si diabeti dhe ato të zemrës, si dhe problemeve të tjera. Ndërkaq, shumica e këtyre rreziqeve mbeten relativisht të larta, edhe nëse bëjmë ushtrime.Të ndenjurit ulur së tepërmi mund të lidhet po ashtu me infarkt dhe gjendje të tjera.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Top