Sexta-feira, 9/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

KUJDES: Këto janë shenja të sigurta se veshkat tuaja nuk punojnë si duhet dhe nuk duhet të injorohet!

KUJDES: Këto janë shenja të sigurta se veshkat tuaja nuk punojnë si duhet dhe nuk duhet të injorohet!

Trupi punon vetëm nëse të gjitha organet punojnë në mënyrë të përsosur. Nëse një organ i trupit nuk funksionon siç duhet, ka disa probleme shëndetësore që do të lindin.

Tani do t’ju tregojmë për simptomat dhe shenjat që tregojnë dëmtimin e veshkave. Veshkat janë organe vitale përgjegjëse për eliminimin e mbeturinave. Pra, nëse veshkat nuk punojnë në mënyrë të përkryer, toksinat grumbullohen në trup.

Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës

Një nga shenjat më të zakonshme të veshkave të dëmtuara dhe të sëmura është dhimbje e lehtë e shpinës. Kjo dhimbje manifestohet në njërën anë në fillim, por pas njëfarë kohe mund të ndihet nga të dy anët. Kjo është një shenjë e hershme e dëmtimit të veshkave dhe nuk duhet të injorohet.

Ndryshimet në urinë

Disa ndryshime në urinë, si një erë e çuditshme, urina është më e errët, reduktimi i frekuencës për të shkuar në wc mund të jetë një shenjë e dëmtimit të veshkave. Nëse ju ndjeni dhimbje gjatë urinimit ose nëse urina juaj bëhet shkumë ju duhet të shkoni menjëherë tek mjeku juaj. Një tjetër shenjë e paralajmërimit është gjaku në urinë.

Ënjtje në më shumë pjesë të trupit

Funksioni kryesor i veshkës është eliminimi i lëngjeve shtesë dhe mbeturinave nga trupi. Nëse veshkat nuk punojnë siç duhet dhe nuk e eliminojnë atë mbetje në mënyrë efikase nga trupi, kjo mund të çojë në ënjtje.

Problemet e lëkurës

Akumulimi i mbeturinave në gjak mund të çojë në thatësi, kruajtje të rëndë dhe skuqje, nëse veshkat nuk i eliminojnë mbeturinat nga gjaku.

Kjo duhet të merret seriozisht, sepse është një tregues i hershëm i dëmtimit të veshkave. Ju mund të përdorni një shumëllojshmëri përbërësish natyrorë dhe trajtime tematike për problemet e lëkurës, por kjo nuk do të zgjidhë problemin themelor.

Një tjetër nga funksionet më të rëndësishme të veshkës është prodhimi i eritropoietit. Kjo është vendimtare për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut që bartin oksigjen. Mungesa e qelizave të kuqe të gjakut mund të çojë në mungesë hekuri ose anemi.

Niveli i ulët i hekurit mund ta bëjë një person të ndjehet i ftohtë dhe gjithashtu mund të shkaktojë lodhje dhe dobësi kronike. Oksigjeni është shumë i rëndësishëm për trupin e njeriut dhe nëse nuk transportohet siç duhet, shumë sisteme vuajnë për shkak të kësaj.

/Përkthim:https://www.shendeti.info/