Segunda-feira, 18/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kuhl-i ruan shëndetin e syrit, forcon dhe qartëson shikimin

Kuhl-i ruan shëndetin e syrit, forcon dhe qartëson shikimin

Ebu Daudi sjell hadithin që tregon se Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë: “Kush përdor kuhl, ta përdorë atë me një numër tek herësh.” Numri i përdorimit në tërësi duhet të jetë tek, domethënë: tri herë në njërin sy dhe dy herë te tjetri, ose tri herë në secilin sy, siç thotë imam Ahmedi. Kuhl-i ruan shëndetin e syrit, forcon dhe qartëson shikimin, heq substancat e dëmshme, ashtu siç i jep edhe një hijeshi të veçantë atij.

Përdorimi i kuhl-it para gjumit është mjaft i dobishëm, sepse, pas këtij çasti, sytë nuk do të jenë në lëvizje, prandaj dhe kuhl-i bëhet tepër efikas. Më tepër rezultat në këtë drejtim jep kuhl-i i llojit ithmid.

Ibn Maxhe sjell në Sunen-in e tij rrëfimin e Abdullah ibn Omerit, se Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë: “Përdorni ithmid-in (antimon), sepse ai pastron syrin dhe zhvillon qerpikët.”1 Po Ibn Maxhe shënon se Ibn Abasi përcjell që Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë: “Kuhl-i më i mirë për ju është ithmid-i, sepse ai mpreh shikimin dhe ndihmon në rritjen e qerpikëve.”

(Visited 126 times, 1 visits today)
Top