Terça-feira, 22/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kryerja e duasë në mënyrën e duhur

Kryerja e duasë në mënyrën e duhur
Për kryerjen e duasë në mënyrën e duhur, duhen plotësuar këto kushte :
-Dretimi nga Kibla.
-Pastërtia trupore.
-Ngritja e duarve.
-Të filluarit me lavdërimin, falënderimin e Allahut dhe madhërimin e Tij.
-Dërgimi i salavateve për Muhamedin (salall-llahu alejhi ve selem), robin dhe të Dërguarin e Allahut.
-Pendimi dhe të kërkuarit e faljes.
-Lidhja me Allahun dhe këmbëngulja në dua.
-Që të lutesh vazhdimisht dhe duanë ta përsëritësh tri herë.
-Përmendja e emrave dhe cilësive të Allahut si dhe njësimi i Tij.
-Duhet të jetë i sigurtë se Allahu do t’i përgjigjet atij.
-Lutja duhet të drejtohet me vëmendje, përkushtim, përulësi dhe me një zë as të lartë e as të ulët.

 

(Visited 176 times, 1 visits today)
Top