Sexta-feira, 26/2/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kripa SALTIC është zgjedhur nga minierat e kripes te cilësise se parë, 100% e pastër, e parafinuar!

Kripa SALTIC është zgjedhur nga minierat e kripes te cilësise se parë, 100% e pastër, e parafinuar!

Kripa SALTIC është zgjedhur nga minierat e kripes te cilësise se parë, 100% e pastër, e parafinuar! Përmban të gjithë përbërësit e dobishem dhe komponentet që e bëjne atë kripën më te mirë në botë!

Nuk ndikon në funksionin e tiroideve, presionin e gjakut, permbajtjen e Ph në trup, dhe normalizon tretjen, lufton mbajtjen e ujrave, rrit sistemin imunitar, largon toksinat qe lirojne jonet negative në ushqim, që është shumë e dobishme për organizmin.

Është jashtezakonisht e përshtatshme për njerëzit që ndjekin një dietë të shëndetshme dhe për atletët.

Ndryshe nga kripa e detit nevojitet shumë më pak sasi e kripës minerale, për shkak të aromës së fortë dhe pastërtise se saj. Pra, ushqimi juaj do të ketë më shumë shije dhe gjithashtu ju do te keni nje shëndet me të mirë!

Rreth Kripes Kristale nga Himalaja

Të dhënat klinike kërkimore të bëra para dhe pas trajtimit te kripës se kristalte minerale Himalayan SALTIC qe ne perfaqesojme, kanë treguar një numër të avantazheve të kësaj kripe në trupin tonë. Kritike për ekzistencën tone është prania e elektrolitit primar sodiumit (Na +), kalium (K +), kalcium (Ca2 +), magnez (Mg2 +), klori (Cl-), fosfat (PO43-), dhe hidrogjen karbonat (HCO3-), si dhe minerale të tjera të rëndësishme. Simbolet elektrike plus (+) dhe minus (-) tregojnë se substancat janë jonik në natyrë.

Himalayan Salt SALTIC, eshte provuar shkencërisht qe kur ajo nxehet prodhon jonet negative, të cilat janë thelbësore për funksionimin e duhur të trupit tonë.

Çfarë bëjnë jonet negative në trupin tonë?

Ajri qe ne thithim përmban grimca të ilektrizuara, të ngarkuara pozitivisht dhe negativisht. Përdorimi i vazhdueshëm dhe i gjatë i pajisjeve elektrike dhe elektronike, atmosfera e rënduar, ushqimi i helmuar nga ndotja e ambjentit, ben qe trupi i njeriut te jete i mbi-ekspozuar karshi joneve te ngarkuara pozitivisht. Për këtë shumë herë në jetën tonë të përditshme ne ndjejmë lodhje, marramendje, dhimbje koke, produktivitet te ulet, alergji, astma, ankthi, sistemin imunitar te ulet, rritjen e presionit të gjakut, etj ..

Ndërsa kur ne ekspozohemi ndaj joneve te ngarkuara negativisht:

– Ndihemi me te shëndetshëm, më të relaksuar,
– Ulet presioni i gjakut,
– Sistemi ynë imunitar është me i forte,
– Nxit krijimtarinë / produktivitetit
– Rrit përqendrimin tonë,
– Ndalon ndjenjën e konfuzionit,
– Trupi reagon më mirë karshi viruseve dhe ftohjes,
– Përmirëson simptomat e alergjisë (ethe, rrjedhje hundesh, enjtje të syve, kruarje etj)
– Përmirëson astmën,
– Funksioni i mushkërive eshte më i mirë.

Kështu përdorimi i kripës minerale, duke u konsumuar ne ushqim (kripe minerale tryeze, pllakat pjekjes, tasat e marinimit – sallatat) ose si detox ne banjo, per kujdesin e përgjithshëm të trupit tonë (kripëra vaske, inhaler (per frymemarrje), maskë, etj),

C’fare janë elektrolitet dhe si kombinohen me kripën gurore?

Trupi ynë që të jetë i shëndetshem dhe të jetë në gjendje të funksionojë siç duhet, kërkon energji kualitative e cila merret nepermjet kombinimit kompleks dhe unik të elektroliteve. Të gjitha format e larta të jetës kërkojnë bilancin elektrolitik ndërmjet brenda-qelizave dhe mjedisit (shpërndarjen e saktë të lëngjeve brenda dhe jashtë qelizës, e njohur te ne si mbajtja e lengjeve qe aq shume na mundon). Mirembajtja e sakte e elektroliteve është e rëndësishme per shpërndarjen e ujit në trup si dhe ndikimin në pH të gjakut, dhe kontribuon në stimulimin neuromuskular. Kur elektrolitet mungonjne nga trupi ynë, simptomat më të mundshme te paraqitura janë dobësi e muskujve, kontraktimet e pavullnetshme te muskujve, mpirje, gjymtyrët e rënde dhe të enjtur, celuliti, etj

(Visited 137 times, 1 visits today)
Top