Sexta-feira, 27/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Kosovë, ja harta politike sipas rezultateve paraprake

Kosovë, ja harta politike sipas rezultateve paraprake

Fuqia politike e LDK-së dhe PDK-së është pothuajse identike. LDK ka avantazhin të mbajë Prishtinën.

hashim isa

Më dobët në këto zgjedhje dolën AAK dhe Vetëvendosje. Ndërsa AKR shënoi fitore në Gjakovë.

LDK është në balotazh në 3 komuna, ndërsa prin në 9 të tjera. PDK ka fituar 4 komuna dhe prin në 8 të tjera. AAK prinë në 2 komuna. AKR, prin në 1 komunë në Gjakovë. Vetëvendosje nuk prin në asnjë komunë.

Kandidati i pavarur Rufki Suma ka fituar pa balotazh në Han të Elezit.

LDK prinë në Prishtinë, Pejë, Gjilan, PDK në Prizren, Ferizaj dhe Mitrovicë dhe AKR në Gjakovë.

Prishtina: LDK dhe Vetëvendosje në balotazh

Podujevë: LDK dhe PDK në balotazh;

Mitrovicë: PDK dhe AKR në balotazh;

Vushtrri: PDK dhe LDK në balotazh;

Obiliq: LDK dhe AAK në balotazh;

Fushë-Kosovë: LDK pa balotazh;

Lipjan: PDK dhe LDK në balotazh:

Ferizaj: PDK dhe LDK në balotazh:

Kaçanik: PDK pa balotazh;

Hani i Elezit: Rufki Suma pa balotazh;

Gjilan: LDK dhe PDK në balotazh;

Kamenicë: PDK dhe LDK në balotazh.

Viti: LDK dhe PDK në balotazh.

Prizren: PDK dhe LDK në balotazh.

Malishevë: IQM dhe PDK në balotazh.

Shtimje: PDK pa balotazh.

Suharekë: LDK dhe AAK në balotazh.

Rahovec: PDK dhe AAK në balotazh.

Gjakovë: AKR dhe AAK në balotazh.

Pejë: LDK dhe AAK në balotazh.

Junik: AAK dhe LDK në balotazh.

Klinë: PDK dhe AAK në balotazh.

Istog: LDK pa balotazh.

Skënderaj: PDK pa balotazh.

Drenas: PDK pa balotazh.

Dragash: PDK dhe LDK në balotazh.