Quinta-feira, 28/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kontradikta familjare

Kontradikta familjare

 Kontradikta familjare

Me kontradikta familjare nënkuptohen mosmarrëveshjet që ndodhin midis familjes së burrit dhe asaj të gruas për shkaqe të ndryshme, si dasma, festa, emri i fëmijës së lindur etj, gjë që ndikon në tendosjen e marrëdhënieve ndërmjet burrit dhe gruas.

Zgjidhja:

1- Mosinformimi i familjeve përkatëse për mosmarrëveshjet që lindin midis bashkëshortëve, për arsye se ato mund të shkaktojnë kontradikta midis dy familjeve.

2- Përpjekja e familjarëve për të toleruar ose për të mbyllur një sy për problemin, në mënyrë që ai të mos ndikojë negativisht në lidhjen bashkëshortore.

3- Familjet e të dy bashkëshortëve duhet të përpiqen maksimalisht që t’u vënë fre mosmarrëveshjeve dhe të merren vesh me njëri-tjetrin për të gjetur zgjidhjet e përshtatshme.

4- Parandalimi i kontradiktave familjare që ndikojnë në marrëdhëniet bashkëshortore. Nëse të dyja familjet kanë probleme me njëra-tjetrën, nëna ta nxisë vajzën që të të ketë marrëdhënie të mira me të shoqin, dhe jo ta bëjë që të largohet nga bashkëshorti familjeve dhe të largohet nga i shoqi.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Top