Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kombinimi cudibërës i fikut dhe ullirit

Kombinimi cudibërës i fikut dhe ullirit

Kombinimi cudibërës i fikut dhe ullirit

“Pasha fikun dhe ullirin”!

Ky është ajeti i parë i sures “Tin”.

“Pse pikërisht fiku dhe ulliri?

Përveç dobive të panumërta të tyre,kohët e fundit shkencëtarët kanë zbuluar diçka shumë interesante që gjendet në kombinimin e tyre.

Truri i njeriut prodhon një lëndë që quhet “mitaloitonid”. Koha më intenzive e prodhimit të mitaloitonidës është nga mosha 15 deri në 35 vjeç. Përsa kohë truri prodhon këtë substancë,njeriu është i fortë,i ri dhe energjik.

Një grup shkencëtarësh japonezë arritën ta gjejnë këtë substancë vetëm te fiku dhe ulliri, por nuk e zbulonin dot se në ç’raport.Për këtë i ndihmoi konstatimi i një profesori për bimët mjekësore në Universitetin e Ezherit në Kajro.

Në Kuranin Fisnik, Allahu e ka përmendur shtatë herë ullirin dhe një herë fikun. Shkencëtarët e provuan kombinimin në raportin 1/7.

Përveç suksesit në eksperiment, kjo bëri që drejtuesi dhe një pjesë e ekipit të konvertohen në fenë Islame.

“Njeriu le të shikojë ushqimin e vet.Ne lëshuam shi të mjaftueshëm.Pastaj e çamë tokën sipas nevojës së bimës dhe bëmë që në të të mbijnë drithëra,edhe rrush e perime,edhe ullinj e hurma,edhe kopshte të dendura,dhe pemë e kullota,si mjete gjellërimi për ju dhe për bagëtinë tuaj”(Abese,24-32)

 

(Visited 136 times, 1 visits today)
Top