Quinta-feira, 20/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Koha më e mirë për të rënë në gjumëKoha më e mirë për të rënë në gjumë

Gjumi

Sipas El-Suyutit, koha më e mirë për të rënë në gjumë është pasi ushqimi është tretur. Fjetja e tepërt është e dëmshme për shëndetin dhe fjetja me fytyrë poshtë është e ndaluar. Fjetja gjatë kohës pas lindjes së diellit dhe para perëndimit të diellit është e dëmshme dhe mund të çojë në sëmundje dhe paaftësi mendore. Megjithatë, një gjumë i shkurtër në mes të ditës është i dobishëm për shëndetin dhe ndihmon që personi të ngrihet për namaz gjatë natës.

Pejgamberi, paqja dhe bekimi qofshin mbi të, flinte në anën e djathtë, me fytyrë nga kibla (Qabeja në Mekë) dhe është më mirë të shkohet në gjumë duke qenë me abdes.

(Visited 402 times, 1 visits today)
Top