Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

KOHA KUR PRANOHEN LUTJET

KOHA KUR PRANOHEN LUTJET

lutje
1. Në sexhde.
2. Pas uljes së fundit në namaz ( teshehudit të fundit ) dhe para daljes prej namazi ( para selamit ).
3. Pjesën e tretë apo të fundit të natës.
4. Mes ezanit dhe ikametit.
5. Gjatë thirrjes së ezanit.
6. Orët e fundit pas namazit të ikindisë, pra para namazit të akshamit, ditën e Xhuma.
7. Lutja e vëllait për vëllanë e tij musliman, jo të pranishëm, nuk refuzohet.
8. Gjatë udhëtimit.
9. Kur të bëhet padrejtësi. Nuk ka perde mes lutjes së atij që i bëhet padrejtësi dhe Allahut, lutja e tij nuk refuzohet!
10. Lutja e nevojtarit dhe atij që është në nxorët.
11. Lutja e prindit për fëmijën e vet.
Nga arabishtja: Irfan JAHIU