Sábado, 4/4/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Koha e Hixhames!

Koha e Hixhames!

Koha e Hixhames!

Si çdo shkrim sa i përket Hixhames duhet të mbeshtetet nga ajo se çfarê ka ardhur në hadithe ku i Dërguari i Allahut( alejhi we selam) na mëson më së miri dhe thotë ” Hixhamja me stomak të mbushur është sëmundje, ndërsa hixhamja me stomak të zbrazur është ilaq” nga ky hadith kupojm se pjesa më e mirë e ditës ku duhet të praktikohet hixhamja është mëngjesi i freskët pa ngrënë personi asgjë ( me përjashtim të një lengu apo kafeje) ndërsa nëse bëhët gjatë pjeses tjetër të dites atëherë ndërmjet ushqimit dhe Terapis së Hixhames duhet të jenë diferencë minimumi dy orë dhe pasi ta përfundon atë këshillohet që pas saj të ushqehet me ushqim të lehtë si: sallatë, fruta, mish, lëngje dhe të qëndroj larg konsumimit të prodhimeve të qumshtit 24 orë!

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi

(Visited 63 times, 1 visits today)
Top