Terça-feira, 2/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kodi i njeriut ,pjesa e trupit e cila nuk kalbet kurrë

Kodi i njeriut ,pjesa e trupit e cila nuk kalbet kurrë

Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (alejhis-selam) ka thene: ”Te gjithë pasardhësit e Ademit do të kalben në tokë, me perjashtim të kërbishtit. Nga ai njeriu u krijua dhe nga ai sërish do te ringjallet.” {Buhariu, Nesaiu, Ebu Daudi, Ibn Maxhe dhe Ahmedi ne librin e tij – El Musned dhe Maliku ne librin e tij – El Mouattava}

Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (alejhis-selam) ka thene: ”Eshtë nje asht i njeriut, i cili kurre nuk kalbet në tokë. Nga ai asht do të ringjallet njeriu nga Allahu.“ Ata e pytën Profetin (alejhis-selam): ”Cili është ai asht?“ Ai (alejhis-selam) tha: “kërbishti”. Buhariu,_

(Visited 710 times, 1 visits today)
Top