Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Kjo pra eshte feja Islame…

Kjo pra eshte feja Islame…

luaj mjeksiaislameKjo pra është feja Islame, feja e paqes dhe butësisë, e respektit ndaj çdo krijese që ka shpirt dhe merr frymë. Feja e paqes larg çdo vrazhdësie, veti kjo e fundit që si takon asnjë myslimani përkundrazi i vishet fesë tonë nga ata që vet janë të tillë. veprojnë kështu për t’i mbuluar jo vetëm vrazhdësitë e tyre por edhe krimet e veta përmes sulmit dhe propagandës ngase rregull të tyre e kanë strategjinë: “Sulmi është mbrojtja më e mirë” atë që e ka mbjellë Islami para mijëra vitesh dikush sot për interesa personale vetëm e pretendon. Për tua mbushur mendjen të tjerëve vetëm thërret në të. islami ka mëshirë për macen, zogun dhe pulën, ndërsa dikush nuk ka mëshirë as edhe për njerëzit. Por si mund të ketë mëshirë për të tjerët ai i cili nuk ka mëshirë për fëmijën e tij, e hedhë në kontinier për të jetuar me qenin e “dashur” , sakrifikon fëmijën ndërsa në anën tjetër i nxjerr pasaportë qenit me pretekst se është i mëshirshëm dhe tregon butësi. Larg, larg çdo etike dhe butësie janë njerëzit e tillë. Kur humbin peshojat atëherë gjërat nuk kanë me çfarë maten dhe kështu patjetër do të ndodhë. Kështu ndodhë me ata që janë larg mësimeve të Islamit të humbur në këtë botë, të mashtruar me marrëzitë e tyre dhe të humbur edhe në botën tjetër.

Hoxhë Lulzim Susuri