Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kjo lutje ka fuqi t’i mposhtë sëmundjet fizike, mendore dhe emocionale

Kjo lutje ka fuqi t’i mposhtë sëmundjet fizike, mendore dhe emocionale

Sa i përket dobive nga lutja e shpeshtë: “Nuk ka vullnet ose fuqi veç asaj të All-llahut” (La havle ve la kuvvete illa billah), kjo lutje ka fuqi t’i mposhtë sëmundjet fizike, mendore dhe emocionale vetëm nëpërmjet të vërtetës së thjeshtë të vënies së gjërave në vendin përkatës, aty ku e kanë vendin; me rastin e heqjes dorë të pranimit të pushtetit të individit mbi pushtetin autentik dhe origjinal; me rastin e marrjes së gjërave me synimet e tyre egosite dhe kalimtare; me rastin e nënshtrimit ndaj vullnetit më të lartë dhe pranimi dhe përshkrimi i një pronësie të tillë Drejtuesit të vërtetë, fuqia e të cilit përfshin të gjitha ndryshimet që veprojnë në botët e ulëta dhe të poshtme. Përveç fuqisë së kësaj lutjeje për t’i ndjekur shpirtrat e këqij, ekziston një qëndrim i përgjithshëm ndër besimtarë se asnjë melek nuk mund të ulet nga Xhennetet as të ngritet deri atje përveç me ndihmën e vullnetit të madhërishëm të All-llahut, Zotëriut, Krijuesit, Ushqyesit dhe Mbajtësit të botëve.

(Visited 1,677 times, 1 visits today)