Sexta-feira, 7/5/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kjo është recetë, e cila lehtëson dhembjet e lindjes dhe parapengon gjakderdhjen e madhe

Kjo është recetë, e cila lehtëson dhembjet e lindjes dhe parapengon gjakderdhjen e madhe

Praktika e Pejgamberit sal-lallahu alejhi ue selem është shënuar në përmbledhjet e haditheve, por shumica gjenden në dy përmbledhjet e sakta-sahih të Buhariut dhe Muslimit: Ebu Budrah transmeton nga Ebu Musai, i cili ka thënë: “Më lindi fëmija, e dërgova te Pejgamberi sal-lallahu alejhi ue selem dhe ai e emërtoi Ibrahim. Pejgamberi sal-lallahu alejhi ue selem e përtypi hurmën dhe fërkoi gojën e fëmijës me këtë.” Ekzistojnë edhe transmetime të tjera të ngjashme.

Hurma përmban sasi të mëdha sheqeri (70-80%), gjithashtu përmban edhe fruktozë që ka vlerë kalorike të lartë, treten lehtë dhe janë të dobishme për trurin. Hurma përmban 2.2% proteinë, vitaminë A, B1, B2 dhe PPF – i rëndësishëm te pelagra. Përmban gjithashtu minerale të nevojshme për organizmin si kalium, natrium, kalcium, hekur, mangan dhe bakër. Kalciumi përqindja e të cilit është e lartë është i rëndësishëm në parandalimin e gjakderdhjes në rastet e lindjes ose synetisë. Kemi vërejtur sipas sunetit gjithashtu, që agjërimi gjatë Ramazanit preferohet të ndërpritet me hurma. Vlera e madhe e hurmës gjithashtu është përmendur në ajetet e Kuranit Fisnik në kaptinën Merjem:

“E ti shkunde trupin e hurmës se do të bien ty hurma të freskëta. Ti pra, ha, pi e qetësohu…” (Merjem, 25-26).

Kjo është recetë e Allahut, Krijuesit për Merjemen gjatë lindjes së Isait alejhi selam. Kjo është recetë, e cila lehtëson dhembjet e lindjes dhe parapengon gjakderdhjen e madhe. Mesazhi i Kuranit Fisnik është i qartë për çdo kohë dhe vend:

“Ne do t’ua bëjmë atyre të mundshme që t’i shohin argumentet Tona në horizonte dhe në veten e tyre deri sa t’u bëhet e qartë se ai (Kurani) është i vërtetë. A nuk mjafton që Zoti yt është dëshmitar për çdo gjë?” (Fussilet, 53).

(Visited 87 times, 1 visits today)
Top