Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Kjo është pema e Zekumit, e përmendur në Kuran

Kjo është pema e Zekumit, e përmendur në Kuran

Kjo është pema e Zekumit që rritet në pjesën veriore të gadishullit arabik dhe për këtë pemë Allahu i madhëruar thotë në Kuran:

“Pema e Zekkumit
do të jetë ushqim i gjynahqarit.
Si tunxh i shkrirë ajo do të vlojë në barkun e tij,
ashtu si vlon uji i nxehtë.” (Ed-Duhan: 43 – 46)
dhe:

“A është më e mirë kjo gjendje apo pema e zekumit?
Ne e kemi bërë atë si mundim për keqbërësit.

Njëmend, kjo pemë del nga fundi i Zjarrit flakërues
dhe frutet e saj janë si kokat e djajve.
Me të vërtetë, ata do ta hanë këtë frut dhe me të do ta
mbushin barkun.” (Es-Safat: 62 – 66) /xhamiambret.com/

(Visited 1,487 times, 1 visits today)