Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Kjo është një myslimane krenare nga Snezhana Nikoliq në Hurija

Kjo është një myslimane krenare nga Snezhana Nikoliq në Hurija

hurija
Jeta e trazuar dhe e vështirë ka detyruar ate të kërkoj strehim dhe qetësi. Ajo ate e gjeti me pranimin e Islamit .

E lindur në Smederevë si Snezhana Nikoliq, kurse sot me krenari mbanë emrin e grave të Xhennetit, Hurija. Një vajz e re por me një përsonalitet të forte, në moshën 16 vjeçare , ka panuar Islamin transmeton Lugina Press.

Ajo ishte duke kërkuar se çfarë është qëllimi i jetës në këtë botë , kush është Zoti, si është mundur që Jezusi (Isau) të të jetë Zot kur ai ishte një njeri? Të gjitha përgjigjet ajo i ka gjetur në Islam.
Ka agjëruar Ramazanin edhe para se të bëhet myslimane “, ndjehesh e fuqishme në kohën e agjërimit,” thotë Hurija.

Shehadetin e ka mësuar pëmes lojës me shoqet e saja , kurse më vonë pas shkollës fillore nga dashuri e madhe dhe kureshtja ka mësuar lutje të tjera. Nëna e saj ka pranuar kështu , por nuk e ka pranuar që të mbulohet .

Shehadetin (Dëshmin e Islame) e ka shqiptuar në xhaminë Altun Alem para Hafiz Irfan ef. Maliqit dhe menjëherë pas kësaj, ka vendosur hixhabin , pavarësisht kundërshtimit nga nëna e saj.

Familja e saj ka hequr dorë nga ajo , siç rrëfen Hurija, ata i kanë thnë asaj që ka shkatërruar manastirin dhe se ajo është një turp për familjen e tyre.

Edhe pse tani jeton vetëm në një apartament me qira, nuk heq dorë, fuqia e besimit dhe dashuria për Islamin e bënë ate të ketë sukses dhe të jetë një shembull për të rinjtë