Segunda-feira, 9/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këto sëmundje shërohen me sidër

Këto sëmundje shërohen me sidër

Perdorimi i Bimeve mjeksore per sherimin e dhimbjeve te kokes mbasi ti kemi kenduar Kuran dhe fryre mbi to.

*Kundra dhimbjeve të kokës
Zihen 5 gjethe sidri në një enë të vogël dhe me ujin e zier lahet koka duke bërë masazh në të. Kjo përdoret sa herë që personi ka dhimbje koke.

Hedhja e një sasije uji të zakonshëm, në një kovë apo enë që mjafton për larjen e kokës dhe 50 gr nga sidëri i bluar hidhen mbi ujë, pasi përzihen mirë me njera-tjetrën lahet koka duke bërë dhe pak masazh në të. Kjo përdoret sa herë që pesoni ka dhimbje koke.
Kujdes: është mirë që gjatë larjes së kokës të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

*Ulë temperaturën e trupit

Hedhja e një sasije uji të zakonshëm, në një kovë apo enë që mjafton për larjen e trupit dhe hedhja e 100 gr sidër i bluar në të, pasi përzihen mirë me njera-tjetrën bëhët dush (banjo) me këtë përzierje. Kjo përdoret sa herë që temperatura është e lartë.
Kujdes: është mirë që gjatë larjes (dushit) të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

*Për të forcuar rrënjën e flokut

Larja e flokut me ujë të zakonshëm, e sidër të bluar forcon flokun dhe e mbron atë nga mos rënja. Kujdes: është mirë që gjatë larjes të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

*Largon erën e rëndë e cila ndodhet në trup dhe lëkurë

Hedhja e një sasije uji të zakonshëm, në një kovë apo enë që mjafton për larjen e trupit dhe hedhja e 100 gr sidër të bluar në të, pasi përzihen mirë me njera-tjetrën bëhët dush (banjo) me këtë përzierje. Kujdes: është mirë që gjatë larjes (dushit) të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

*Për eliminimin e zbokthit

Larja e flokut me ujë të zakonshëm, e sidër të bluar mbron flokun nga zbokthi.
Kujdes: është mirë që gjatë larjes të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

*Dhimbje në kocka, nyje e kyçe

Hedhja e një litri uji të nxehtë duke u shoqëruar me 50 gr sidër të bluar, pasi përzihet mirë uji me sidrin, bëhët masazh në vëndet në të cilat ndihet dhimbje. Kjo përzierje përdoret tre herë në ditë, në mëngjes, drekë dhe darkë deri sa gjendje të normalizohet.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Top