Sexta-feira, 28/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këto janë festat tona

Këto janë festat tona

Këto janë festat tona:

Përcillet nga Enes bin Malik – Allahu qoftë i kënaqur me të – se kur Profeti alejhi selam erdhi në Medine, pa se banorët e saj argëtoheshin në dy ditë festash të xhahilijetit (periudhës para islame) dhe u tha atyre: “ Erdha tek ju dhe pashë se argëtoheni në këto dy ditë të xhahilijetit, ndërkohë Allahu ua ka zëvendësuar ato me dy më të mira: festa e fitrit dhe festa e kurbanit.”

Ahmedi, Ebu Daudi, Nesaiu dhe hadithi është i saktë.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Top