Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këto janë 3 pyetjet që duhet t’ia bëni çdo ditë fëmijës

Këto janë 3 pyetjet që duhet t’ia bëni çdo ditë fëmijës

Sot bëra një bisedë të mbrekullueshme me djalin tim 3 vjeçar pikërisht përpara se ai të binte në gjumë . Në fakt këtë bisedë e bëj çdo natë me djalin tim përpara se ai të flejë. Meqënëse këto biseda janë të shëndetëshme dhe hapin rrugën për komunikim më të mirë në të ardhmen mendova ti ndaj këto me ju.

Si pjesë e rutinës përpara gjumit bëhini fëmijës suaj këto 3 pyetje:
• Më thuaj diçka që të bëri të buzëqeshie sot.
• Më thuaj diçka që të bëri të qaje sot.
• Më thuaj diçka të re që mësove sot.

Me këto 3 pyetje fëmija juaj I vogël do tju hapë zemrën çdo natë dhe të fillojë të buzëqeshi sërisht kur të kujtojë se me çfar është argëtuar në atë ditë , të bëhet më serioz kur të kujtoj se
çfar e ka trishtuar dhe të ndihet krenar për atë që ka mesuar.
Megjithëse kjo është një bisedë e thjesht ka shume përfitime .

Ajo po e ndihmon djalin tim të mësoj si të komunikojë. Djali im I vogël 2 vjeçar sapo ka filluar të marrë pjesë në këto biseda dhe që tani ka filluar të mësoj të komunikoj duke dëgjuar villain më të madhë dhe duke ju përgjigjur pyetjeve.
Kjo është metoda që autoria e portalit eyesonheven.net Elen Mandy sygjeron për ti bërë fëmijët më të aftë të komunikojnë si dhe për të forcuar lidhjen me ta.pernenat.al

(Visited 403 times, 1 visits today)
Top