Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

 Këshillë për ata që thonë…‼️

 Këshillë për ata që thonë…‼️

Këshillë për ata që thonë…‼️

Disa të thonë:

Burri i saj është më i mirë se burri im.
Vajza e saj është më e mirë se vajza ime.
Shtëpia e saj është më e bukur se shtëpia ime.

Ndërsa unë u them:
💢 Allahu i Lartësuar ka thënë:

“وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا…”

“Mos e hidh shikimin tënd në të mirat kalimtare, që Ne ua kemi dhënë disave prej tyre, si stoli të kësaj bote…..”(Taha, 131)
*⃣ Smira është edukatë e keqe me Allahun. Mos e shkatërro veten tënde me krahasime, sepse sa herë që e zgjeron shikimin tënd në atë që e ka tjetri, të ngushtohet kraharori❗️
*⃣ Bëhu i kënaqur me atë që të ka caktuar Allahu dhe falëndëroje Atë për mirësitë e Tij, që të bëhesh më i pasuri i njerëzve❗️
*⃣ Ki besim të plotë, se nuk ka njeri në siperfaqe të tokës që të këtë çdo gjë❗️
*⃣ Dhe atë që ti posedon sot dhe që nuk je i kënaqur me të, do ta dëshironte dikush tjetër që ta kishte për gjithë jetën e tij.

S.Kuburi

(Visited 161 times, 1 visits today)