Quinta-feira, 22/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këshillat e psikologëve: 10 Mënyrat më të mira si të jeni prindërit më të mirë në botë

Këshillat e psikologëve: 10 Mënyrat më të mira si të jeni prindërit më të mirë në botë

1. Jini një dëgjues i Mirë: Është e rëndësishme të kuptoni fëmijën tuaj dhe për këtë, është e rëndësishme t’i dëgjoni ato. Sigurohuni t’i jepni vëmendjen tuaj të plotë dhe të pandashme fëmijës suaj, kur ata komunikojnë me ju.

2.Tregoni dashurinë tuaj të pakushtëzuar: Është e qartë se të gjithë prindërit e duan fëmijën e tyre, por është gjithashtu e nevojshme ta tregoni se një fëmijë nuk është një lexues i mendjes! Një përqafim çdo ditë dhe disa fjalë të dashur mund ta bëjnë fëmijën të ndihet i dashur, i sigurt dhe i lumtur.

3. Kaloni kohë cilësore me fëmijët tuaj: Duke qenë një prind ju duhet të përpiqeni të shfrytëzoni më së shumti kohën tuaj me fëmijët tuaj, duke luajtur lojëra, duke treguar tregime ose thjesht duke biseduar për të gjitha gjërat. Kjo do të forcojë lidhjen tuaj emocionale me fëmijën tuaj.

4. Jini të patundur, të drejtë dhe miqësor: Është e rëndësishme të vendosësh rregulla disiplinore por ndëshkimi për thyerjen e një rregulli nuk duhet të jetë shumë i ashpër. Megjithatë, në të gjitha rastet komunikimi duhet të jetë miqësor, jo kërcënues dhe jo-abuziv. Fëmija juaj duhet të të respektojë dhe të mos kini frikë nga ju.

5. Mos bëni rregullat vetëm për hir të fëmijëveNëse ndiqni në mënyrë rigoroze rregullat që keni krijuar, dërgon një sinjal të fortë tek fëmija juaj për t’iu përmbajtur atyre.

6. Vendosni një shembull të dukshëm: Ajo që ju tregoni fëmijës suaj dhe ajo që ju bëni duhet të jetë e njëjtë. Një fëmijë mund të mësojë më pak nga ajo që ju thoni, por më shumë nga ajo që bëni ju. Bëhuni një model për fëmijën tuaj në të gjitha kuptimet.

7. Përdorni mirënjohje, jo dënim: Në vend që t’u tregoni fëmijëve se çfarë të mos bëjnë, përpiquni t’u tregoni atyre se çfarë të bëjnë. Gjithashtu duhet t’i jepni lavdërimin dhe mirënjohjen e duhur për të gjithë punën e mirë që bëjnë.

8. Jini të hapur për të mësuar: Gjithmonë vazhdoni të kërkoni informacion në lidhje me aftësitë e mira prindërore, të kuptuarit dhe mësimin e tyre. Gjithmonë ka një hapësirë ​​për përmirësim, prandaj mos ndaloni kurrë së mësuari.

9. Vendoseni vet në vendin e fëmijës suaj: Para gjykimit të sjelljes së fëmijëve tuaj, është e nevojshme të kuptohet pikëpamja e tyre. Jepini atyre një shans për të shpjeguar sjelljen e tyre. Është e lehtë të gjykohet, por më e dobishme të falesh dhe të kuptosh.

10. Jini të durueshëm me veten dhe fëmijën tuaj: Asnjëherë mos prisni që fëmija juaj të ndryshojë brenda natës. Gjithçka kërkon kohë dhe ndryshimet vijnë vetëm gradualisht. Pra, jini të durueshëm.

Burimi: Momjunction
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 159 times, 1 visits today)
Top