Sexta-feira, 5/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Këshilla profetike për një shëndet të mirë

Këshilla profetike për një shëndet të mirë

 

“Pasha fikun dhe ullirin!” [Et-Tinë, 1]

ulliri

“Përdorni vajin e ullirit dhe lyjuni me të, sepse ai fitohet prej `një druri të bekuar`(Hadith)

misvaku

 

Në dy sahiha është shënuar se i Dërguari i All-llahut salallahu alejhi ve selem ka thënë:”Sikur mos të mendoja se kjo do të ishte tepër e rëndë për pasuesit e mi, do të jepja urdhër që t’i pastronin dhëmbët me misvak para çdo namazi”. ( Buhariu 2/312; Muslimi 252).

kungullesha

Aishja r.a ka treguar se i Derguari i All-llahut alejhi selam ka thene: “Kur zien perime te ndryshme me mish, hidh me shume kungulleshka ne te ,sepse ajo eshte mjet per forcim qe e permireson zemren e pikelluar”.

Allahu i Lartësuar në një ajet kuranor ka thënë: “…Hani dhe pini, por mos e teproni…” (A’raf, 31).

(Visited 64 times, 1 visits today)
Tags:
Top